Tips & tricks: het inrichten van je telefonie, waar begin je?

Met de slimme zakelijke telefonieoplossingen van Compleet beheer je jouw mobiele bereikbaarheid gewoon zelf. Lees onderstaand hoe je de inrichting van jouw zakelijke telefonie goed aanpakt.

De invulling van je telefonie heeft zowel een menselijk als een praktisch aspect. Om optimaal bereikbaar te zijn is het essentieel om voor ogen te hebben hoe dit voor jouw organisatie vorm zou moeten krijgen. Op basis van deze vragen kun je starten met de inrichting van jouw bedrijfstelefonie. 

Optimaliseer je bereikbaarheid

Heb je een nieuwe telefonieoplossing? Dan is dit je kans om jouw bereikbaarheid te optimaliseren. Het is belangrijk om in kaart te hebben wie je welke gesprekken wilt laten ontvangen en hoe. Daarbij is het vanuit praktisch oogpunt belangrijk om te onthouden dat je voor verschillende invullingen en mogelijkheden een telefoonnummer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het hoofdnummer en de verschillende belgroepen, maar ook het faxnummer. Dit maakt het belangrijk om voldoende telefoonnummers te hebben. 

Daarnaast kan het ook wenselijk zijn om voor deze nummers een eenvoudig telefoonnummer uit te zoeken zodat je geen ingewikkeld telefoonnummer over houdt voor bijvoorbeeld het algemene telefoonnummer. Tot slot is het handig om ook in dit stadium te kijken welke licenties en eventuele additionele kosten de bedachte inrichting met zich mee zou brengen.

Vragen voor het inrichten van je zakelijke telefonie

De volgende vragen zou je voor jouw organisatie kunnen uitwerken. 

 • Hoe wil je het hoofdnummer inrichten? En welke opties heb je daarvoor nodig?
 • Wil je een belmenu door middel van een automatische receptioniste?
 • Wil je een welkomstbericht?
 • Hoe wil je de oproepen onder de medewerkers verdelen?
 • Hoe wil je de openingstijden van het kantoor inrichten?
 • Wil je een wachtmuziekje?
 • Wat gebeurt er met de oproepen als het hoofdnummer niet wordt beantwoord?
 • Wil je een voicemail aanzetten?
 • Welke belgroepen dien je in te richten?
 • Welke afdelingen of werkgroepen dienen als belgroep benaderd te kunnen worden?
 • Wil je een welkomstbericht?
 • Hoe wil je de oproepen onder de groepsleden verdelen?
 • Hoe wil je de openingstijden van de groep inrichten?
 • Wat gebeurt er met de oproepen als het groepsnummer niet wordt beantwoord?
 • Wil je jullie faxen digitaal ontvangen?

Wil je meer weten over optimale bereikbaarheid?

Bekijk dan ook de 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen. Uiteraard kunnen onze Compleet Servicepartners je ook verder helpen. Wil je weten wat Compleet voor jouw organisatie zou kunnen doen? Vraag dan vrijblijvend een demonstratie aan.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap?