Tips & tricks: een standaard belgroep aanmaken

Met de slimme zakelijke telefonieoplossingen van Compleet beheer je jouw mobiele bereikbaarheid gewoon zelf. Lees onderstaand hoe je een belgroep aanmaakt.

In jouw persoonlijke Compleet klantomgeving kun je een belgroep aanmaken. Een functie waarmee je meerdere telefoonnummers koppelt binnen één groep. Handig als je bijvoorbeeld wilt dat een afdeling via één telefoonnummer bereikbaar is. Ook worden binnenkomende oproepen naar een van de gekoppelde telefoonnummers gestuurd, waardoor het niet uitmaakt als een collega's niet bereikbaar is. In dat geval krijgt de beller gewoon een andere collega van die afdeling aan de lijn. Zo blijft de bereikbaarheid van je organisatie optimaal en bepaal je zelf wie op welke manier bereikbaar is.

Om een standaard belgroep aan te maken volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het onderdeel Groepen en klik hier op het plusje aan de rechterzijde van de pagina. Je ziet nu onderstaand scherm.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroep

2. Voer bij Naam de naam van de belgroep in zoals deze in het systeem moet worden weergegeven. Het externe telefoonnummer is het nummer waarop de belgroep bereikbaar is voor inkomende oproepen. Het interne telefoonnummer is een verkort nummer van vier cijfers waarop de belgroep intern bereikbaar is.

De CLIP voornaam is de naam die mensen te zien krijgen als ze gebeld worden door iemand uit de belgroep. Een voorbeeld van zo een naam is Verkoop of Klantenservice. 

Ook de CLIP achternaam krijgen mensen die gebeld worden door de belgroep te zien. Deze titel kan bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, maar ook een locatie zijn als een bedrijf meerdere vestigingen heeft. Bekijk onderstaand een voorbeeld.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroep

In dit menu kun je ook selecteren of je een wachtrij aan of uit wilt zetten.

Als je de belgroep hebt opgeslagen zie je onderstaand scherm.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroepEen belgroep kun je later altijd nog wijzigen door op de naam van de groep te klikken. Een groep verwijderen doe je eenvoudig door op het prullenbakje achter de groep te klikken.

Jouw mobiele bereikbaarheid optimaal geregeld

Zo regel je bij Compleet de zakelijke telefonie en mobiele bereikbaarheid van jouw bedrijf gewoon zelf online en zijn wijzigingen in een paar klikken geregeld. 

Meer tips en adviezen? Bekijk dan onderstaand de video voor een uitgebreide toelichting.

Compleet. Telefooncentrale in de cloud. from OneXS on Vimeo.

 

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?