Tips & tricks: een standaard belgroep aanmaken

Met de slimme zakelijke telefonieoplossingen van Compleet beheer je jouw mobiele bereikbaarheid gewoon zelf. Lees onderstaand hoe je een belgroep aanmaakt.

In jouw persoonlijke Compleet klantomgeving kun je een belgroep aanmaken. Een functie waarmee je meerdere telefoonnummers koppelt binnen één groep. Handig als je bijvoorbeeld wilt dat een afdeling via één telefoonnummer bereikbaar is. Ook worden binnenkomende oproepen naar een van de gekoppelde telefoonnummers gestuurd, waardoor het niet uitmaakt als een collega's niet bereikbaar is. In dat geval krijgt de beller gewoon een andere collega van die afdeling aan de lijn. Zo blijft de bereikbaarheid van je organisatie optimaal en bepaal je zelf wie op welke manier bereikbaar is.

Om een standaard belgroep aan te maken volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het onderdeel Groepen en klik hier op het plusje aan de rechterzijde van de pagina. Je ziet nu onderstaand scherm.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroep

2. Voer bij Naam de naam van de belgroep in zoals deze in het systeem moet worden weergegeven. Het externe telefoonnummer is het nummer waarop de belgroep bereikbaar is voor inkomende oproepen. Het interne telefoonnummer is een verkort nummer van vier cijfers waarop de belgroep intern bereikbaar is.

De CLIP voornaam is de naam die mensen te zien krijgen als ze gebeld worden door iemand uit de belgroep. Een voorbeeld van zo een naam is Verkoop of Klantenservice. 

Ook de CLIP achternaam krijgen mensen die gebeld worden door de belgroep te zien. Deze titel kan bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, maar ook een locatie zijn als een bedrijf meerdere vestigingen heeft. Bekijk onderstaand een voorbeeld.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroep

In dit menu kun je ook selecteren of je een wachtrij aan of uit wilt zetten.

Als je de belgroep hebt opgeslagen zie je onderstaand scherm.

De zakelijke telefonie van Compleet.nl - tips voor het aanmaken van een belgroepEen belgroep kun je later altijd nog wijzigen door op de naam van de groep te klikken. Een groep verwijderen doe je eenvoudig door op het prullenbakje achter de groep te klikken.

Jouw mobiele bereikbaarheid optimaal geregeld

Zo regel je bij Compleet de zakelijke telefonie en mobiele bereikbaarheid van jouw bedrijf gewoon zelf online en zijn wijzigingen in een paar klikken geregeld. 

Meer tips en adviezen? Bekijk dan onderstaand de video voor een uitgebreide toelichting.

Compleet. Telefooncentrale in de cloud. from OneXS on Vimeo.

 

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?