Tips & tricks: een automatische receptioniste instellen

Met de slimme zakelijke telefonieoplossingen van Compleet beheer je jouw mobiele bereikbaarheid gewoon zelf. Lees onderstaand hoe je een automatische receptioniste instelt.

In de Compleet beheeromgeving heb je de mogelijkheid om een automatische receptioniste in te stellen. Met deze functie maak je belmenu´s aan voor bijvoorbeeld het algemene nummer of verschillende groepen (bv. 1. voor product A, 2. voor product B). Een handige functionaliteit met opties zoals het instellen van keuzemenu's en doorschakelingen waarmee jij je zakelijke telefonie vorm geeft. Ook iets voor jouw bedrijf? Lees dan onderstaand hoe je de automatische receptioniste instelt.

Zo maak je een automatische receptioniste aan

Klik in de beheeromgeving op de Automatische receptioniste. Klik hier op het plusje aan de rechterzijde. Je ziet nu het onderstaande scherm.

Beheer zelf je zakelijke telefonie met Compleet: zo maak je een automatische receptioniste aan

Hier zie je verschillende onderdelen:

 • Naam: deze naam wordt in Compleet gebruikt voor de automatische receptioniste in kwestie
 • Extern telefoonnummer: dit is het externe telefoonnummer waarop de betreffende automatische receptioniste bereikbaar is voor inkomende oproepen
 • Intern telefoonnummer: via dit verkorte nummer is de betreffende automatische receptioniste bereikbaar voor gesprekken binnen de organisatie. Dit nummer dient altijd uit vier cijfers te bestaan
 • CLIP Voornaam: deze naam krijgen mensen te zien wanneer zij gebeld worden vanuit de automatische receptioniste
 • CLIP Achternaam: deze naam krijgen mensen te zien die vanuit de automatische receptioniste gebeld worden. De achternaam kan bijvoorbeeld Makelaardij de Vries zijn

Vul nu de verschillende onderdelen in en klik op bewaar. Je ziet de gecreëerde automatische receptioniste nu in het overzicht staan.

Beheer zelf je zakelijke telefonie met Compleet: zo maak je een automatische receptioniste aan

Het keuzemenu instellen

Voor het activeren van een automatische receptioniste is het nodig om een keuzemenu in te stellen. Dit doe je door de aangemaakte automatische receptioniste aan te klikken en te kiezen voor de optie Keuzemenu. Je ziet nu onderstaand scherm: 

Beheer zelf je zakelijke telefonie met Compleet: zo maak je een automatische receptioniste aanGeef vervolgens per menuoptie aan wat de verschillende keuzetoetsen doen. Dit kan een doorschakeling zijn, maar ook een functionaliteit zoals het menu nog een keer afluisteren. Bij het onderdeel Actie kunt u de gewenste keuze instellen. Onderstaand een korte toelichting per actie:

 • Geen actie: hierbij wordt de beller automatisch doorgeschakeld naar het door jou ingevulde
 • telefoonnummer
 • Doorverbinden met aankondiging: hierbij wordt bij de beller aangegeven dat deze doorverbonden wordt
 • Doorverbinden zonder aankondiging: hierbij wordt de beller zonder aankondiging doorverbonden
 • Doorverbinden naar telefoniste: hierbij worden bellers standaard doorverbonden naar een door jou gekozen nummer. Dit zou de receptie/ telefoniste kunnen zijn
 • Herhaal menu: als de beller deze optie kiest wordt het menu herhaald
 • Stop: met deze optie wordt de verbinding verbroken

Een keuzemenu kan er als volgt uitzien:

Beheer zelf je zakelijke telefonie met Compleet: zo maak je een automatische receptioniste aan

Zo stel je het keuzemenu in zoals jij dat prettig vindt en voer je wijzigingen binnen een paar klikken door. Snel, simpel en efficiënt.

Beheer je zakelijke telefonie zelf

De automatische receptioniste is slechts een van de voorbeelden van de handige functionaliteiten waarmee jij je zakelijke telefonie volledig zelf en zo eenvoudig mogelijk beheert. Meer handige tips over de mogelijkheden van Compleet voor jouw (mobiele) bereikbaarheid? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Compleet. Telefooncentrale in de cloud. from OneXS on Vimeo.

 

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?