Tips & tricks: een fax-to-email instellen

Met de slimme zakelijke telefonieoplossingen van Compleet beheer je jouw mobiele bereikbaarheid gewoon zelf. Lees onderstaand hoe je een fax-to-email instelt.

Steeds meer bedrijven doen de fax-apparaat de deur uit. De kans is groot dat ook jij geen fax meer hebt staan. Wil je jouw klanten toch de gelegenheid bieden om jou te faxen? Stel dan de fax-to-emailfunctie van Compleet in. 

Hoe werkt fax-to-email?

Als je geen fax-apparaat meer hebt staan, kun je fax-berichten per email ontvangen. Door een fax-to-email aan te maken in Compleet worden binnenkomende faxberichten als TIFF-bestand doorgestuurd naar het door jou opgegeven emailadres. Zo kunnen klanten je nog steeds bereiken op de manier die zij prettig vinden.

Zo maak je fax-to-email aan

In de menu-balk zie je aan de rechterkant de optie “Extra”. Hieronder vind je drie opties die te maken hebben met de algemene bereikbaarheid van jouw organisatie: wachtmuziek, fax-to-email en het bedrijfstelefoonboek.

Ook voor een fax-to-email heb je een faxnummer nodig. Als je hiervoor een telefoonnummer hebt utigekozen, kun je een fax-to-email aanmaken door op het plusje te klikken achter “Fax”. Vervolgens kom je op een nieuwe pagina die er als volgt uitziet:

Je kunt het dan als volgt instellen:

  1. Klik op het plusje naast “Fax”
  2. Selecteer het externe nummer waar de faxen naartoe gestuurd mogen worden
  3. Vul het emailadres in waarop je de faxen wilt ontvangen
  4. Klik op “> Bewaar"

Je zult nu de faxen van dit faxnummer als TIFF-bestand ontvangen op het door jou opgegeven emailadres. Als je extra faxnummers in gebruik wilt nemen, is dat ook mogelijk. Je kunt deze op dezelfde wijze instellen, nadat je op het plusje hebt geklikt.

Optimaal bereikbaar

De fax-to-email is slechts een van de handige functionaliteiten waarmee jij je bedrijfscommunicatie kunt optimaliseren. Meer weten over de mogelijkheden van Compleet? Bekijk dan ook de andere tips & tricks of vraag een demo aan. 

 

Andere interessante tips

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Ik wil het graag zien

Misschien wil je Compleet nog even zien. Dat kan! Onze Servicepartners geven je graag een demonstratie.
 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?