Zonder stress bereikbaar zijn op vakantie

Altijd en overal bereikbaar zijn. Zelfs op vakantie moeten we eraan geloven. Hoe kom je dan toch tot rust? Wij hebben een paar tips voor je.

Bereikbaar zijn tijdens je vakantie

Ook als de zaken goed gaan is het noodzakelijk om af en toe even op te laden tijdens een welverdiende vakantie. De bereikbaarheid is dan wel een aandachtspuntje. Hoe kun je bereikbaar zijn en toch stressvrij vakantie vieren? Een poll van Jobbird wijst uit dat het belangrijk is om hierover na te denken. Uit de poll blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders ook op vakantie met werk bezig is. Zo is 16% bereikbaar voor spoedgevallen, checkt 28% regelmatig de e-mail en is 14% zelfs altijd bereikbaar. Dit is een trend die waarschijnlijk samenhangt met de opkomst van de smartphone. 

Toch kun je een relaxte vakantie en mobiele bereikbaarheid prima combineren. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. 

Ga goed voorbereid op vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Plan daarom niet alleen je vakantie, maar ook je werkzaamheden en activiteiten voor je vakantie bijtijds. Als je hoofd nog overloopt met lopende zaken is de kans op een relaxte vakantie natuurlijk een stuk kleiner. Neem daarom bijtijds maatregelen. Je kunt de volgende 5 stappen doorlopen.

 1. Maak een paar weken voor je vakantie een overzicht van de lopende zaken en maak onderscheid in zaken die bloedspoed hebben en zaken die kunnen wachten tot na je vakantie. Dit geeft direct rust omdat je een einddoel hebt om naartoe te werken;
 2. Zorg dat je alles goed overdraagt en dat duidelijk is wie wat doet in jouw afwezigheid;
 3. Informeer klanten dat je op vakantie bent en dus minder goed bereikbaar bent. Geef ook door wie ze tijdens jouw vakantie kunnen benaderen;
 4. Maak e-mailregels aan voor items die tijdens je vakantie minder relevant zijn, zoals nieuwsbrieven en Google Alerts. Dit maakt het eenvoudiger om je e-mail te scannen op belangrijke items;
 5. Maak een heldere out-of-office voor je e-mail en pas ook je doorschakelingen en voicemail aan.

Houd rekening met technische ongemakken

Niets is stressvoller dan techniek die het af laat weten. Op vakantie wil je daar al helemaal niet mee geconfronteerd worden. Het is daarom raadzaam om niet alleen een goede reisverzekering af te sluiten, maar om je ook voor te bereiden op technische ongemakken. 

 1. Bedenk vooraf welke devices echt onmisbaar zijn en bekijk of je alternatieve opties hebt. Wellicht kun je prima uit de voeten met je oude(re) telefoon en hoef je niet je iPhone 6 mee te nemen. Als er iets met je oudere device gebeurt op het strand of in het zwembad is dat minder erg;
 2. Zorg voor de juiste opladers en stekkers. Voor sommige vakanties is het raadzaam om universele stekkers aan te schaffen;
 3. Sla onmisbare documenten en informatie in de cloud op zodat je niet afhankelijk bent van specifieke devices. Je kunt dan inloggen op een iedere gewenste laptop, tablet of smartphone met een betrouwbare verbinding.

Internetten op vakantie

Het dataverbruik loopt vaak sneller op dan je denkt. Dit kan voor een onaangename verrassing zorgen als je weer thuis bent. Zorg daarom voor een goede buitenlandbundel en stel je telefoon zo in dat deze niet automatisch de bijlagen van e-mails download. Bekijk ook van tevoren waar je (al dan niet gratis) gebruik kunt maken van Wi-Fi. Zo kun je op je gemak je e-mails beantwoorden zonder dat je op de tijd moet letten.

Plan je bereikbaarheid

Het klinkt tegenstrijdig, maar door je werkmomenten in te plannen tijdens je vakantie creëer je rust. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je alleen 's ochtends en 's avonds je mail doorneemt en/ of voicemails afluistert. Zo speelt dit niet de hele tijd door je hoofd en weten ook collega's/ klanten wanneer je bereikbaar bent.

Mobiel bereikbaar zoals jij dat wilt

Bel je met Compleet? Met de OneXS remote app bedien je de functies van je kantoortelefoon vanaf je smartphone. Ook op vakantie. Zo kun je oproepen naar je zakelijke vaste telefoonnummer op je smartphone ontvangen. Bovendien kun je ook uitbellen met je vaste telefoonnummer. Daarmee voorkom je dat mensen alsnog rechtstreeks naar je mobiele telefoonnummer bellen. Je kunt je vaste telefoonnummer doorschakelen naar collega’s zodat de oproepen altijd goed terecht komen. Komen ze toch in je voicemail? Je kunt de voicemailberichten als geluidsbestand in je e-mailbox ontvangen. Zo regel je bij Compleet jouw mobiele bereikbaarheid precies zoals jij dat wilt.

Ben je van plan om tijdens de vakantie te werken? Bekijk dan ook onze tips om buiten te werken

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?