Vijf applicaties die ondernemen net wat gemakkelijker maken

Wil je jouw (digitale) leven als ondernemer gemakkelijker en efficiënter maken? Deze 5 apps kunnen helpen om nog meer uit je werkdag te halen.

Apps, apps en nog eens apps. Je ziet tegenwoordig door de bomen het huis niet meer. Tijd om uit te zoeken welke apps nu echt het verschil maken heb je als ondernemer ook niet. Daarom hebben wij het voor je gedaan. De vijf onderstaande apps wil je als ondernemer niet missen.

1. Evernote

Evernote is een soort digitaal notitieboekje waarin je op allerlei manieren je notities kwijt kunt. Zo kun je notities met enkel tekst, maar ook met foto´s en/ of gesproken tekst maken. Daarnaast is de app ook nog eens lekker overzichtelijk.  En doordat de app op pc, smartphone en tablet werkt kun je overal bij je aantekeningen.

2. Dropbox, OneDrive & Google Drive

Ok, het zijn verschillende apps, maar ze hebben hetzelfde doel: eenvoudig bestanden opslaan zodat je er altijd bij kunt. De app Dropbox is de populairste keuze voor het opslaan van data in de cloud en biedt minimaal 2GB gratis ruimte.

Google Drive gaat een stapje verder. Deze app richt zich meer op het (gezamenlijk) bewerken van opgeslagen documenten. Zo kun je bijvoorbeeld met meerdere collega´s aan een document werken. Handig is ook de integratie met Gmail.

Met Microsoft OneDrive krijg je 15GB om bestanden op te slaan in de Cloud. OneDrive voor Bedrijven biedt zelfs 1TB opslagruimte waarin gebruikers werkbestanden kunnen beheren. Handig aan OneDrive is de integratie van Office Online.

3. Nozbe

Met Nozbe kun je efficiënt jouw tijd managen. Met de app creëer je eenvoudig 'to-do' lijstjes en kun je niet alleen zien wat je nog moet doen, maar ook wat je aan wie hebt uitbesteed. Daarnaast is Nozbe te integreren met onder andere Twitter, Evernote, Dropbox en Google Agenda. Deze app is handig om overzicht te behouden en je productiviteit en efficiëntie te verhogen.

4. HootSuite

Met de Hootsuite app beheer je eenvoudig en efficiënt de social media kanalen die je bedrijf inzet. Zo kun je berichten klaarzetten, de interactie aangaan met je doelgroep en in de gaten houden wat er over jouw vakgebied wordt gezegd. Een handige manier om social media zo efficiënt mogelijk te managen.

5. Parkmobile

Het kan een hele uitdaging zijn om in de stad te parkeren. Met de Parkmobile app hoef je je geen zorgen meer te maken over defecte parkeerautomaten of gebrek aan kleingeld. Parkmobile laat je ´slim parkeren´ in ruim 140 steden in Nederland. Met de app start je de parkeertijd bij aankomst en stop je deze als je weer bij je wagen aankomt. 
Zo betaal je nooit teveel parkeergeld en hoef je ook niet bang te zijn dat er net een controleur naast je wagen staat terwijl je 5 minuten te laat bent. De parkeerkosten worden achteraf per maand afgeschreven via creditcard of automatische incasso. Handig!

Regel je mobiele bereikbaarheid zelf 

Bel je met Compleet? Met de OneXS remote app bedien je de functies van je kantoortelefoon vanaf je smartphone. Zo kun je oproepen naar je zakelijke vaste telefoonnummer op je smartphone ontvangen. Bovendien kun je ook uitbellen met je vaste telefoonnummer. Daarmee voorkom je dat mensen alsnog rechtstreeks naar je mobiele telefoonnummer bellen. Je kunt je vaste telefoonnummer doorschakelen naar collega’s zodat de oproepen altijd goed terecht komen. Komen ze toch in je voicemail? Je kunt de voicemailberichten als geluidsbestand in je e-mailbox ontvangen. Zo regel je bij Compleet jouw mobiele bereikbaarheid precies zoals jij dat wilt.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?