Vijf applicaties die ondernemen net wat gemakkelijker maken

Wil je jouw (digitale) leven als ondernemer gemakkelijker en efficiënter maken? Deze 5 apps kunnen helpen om nog meer uit je werkdag te halen.

Apps, apps en nog eens apps. Je ziet tegenwoordig door de bomen het huis niet meer. Tijd om uit te zoeken welke apps nu echt het verschil maken heb je als ondernemer ook niet. Daarom hebben wij het voor je gedaan. De vijf onderstaande apps wil je als ondernemer niet missen.

1. Evernote

Evernote is een soort digitaal notitieboekje waarin je op allerlei manieren je notities kwijt kunt. Zo kun je notities met enkel tekst, maar ook met foto´s en/ of gesproken tekst maken. Daarnaast is de app ook nog eens lekker overzichtelijk.  En doordat de app op pc, smartphone en tablet werkt kun je overal bij je aantekeningen.

2. Dropbox, OneDrive & Google Drive

Ok, het zijn verschillende apps, maar ze hebben hetzelfde doel: eenvoudig bestanden opslaan zodat je er altijd bij kunt. De app Dropbox is de populairste keuze voor het opslaan van data in de cloud en biedt minimaal 2GB gratis ruimte.

Google Drive gaat een stapje verder. Deze app richt zich meer op het (gezamenlijk) bewerken van opgeslagen documenten. Zo kun je bijvoorbeeld met meerdere collega´s aan een document werken. Handig is ook de integratie met Gmail.

Met Microsoft OneDrive krijg je 15GB om bestanden op te slaan in de Cloud. OneDrive voor Bedrijven biedt zelfs 1TB opslagruimte waarin gebruikers werkbestanden kunnen beheren. Handig aan OneDrive is de integratie van Office Online.

3. Nozbe

Met Nozbe kun je efficiënt jouw tijd managen. Met de app creëer je eenvoudig 'to-do' lijstjes en kun je niet alleen zien wat je nog moet doen, maar ook wat je aan wie hebt uitbesteed. Daarnaast is Nozbe te integreren met onder andere Twitter, Evernote, Dropbox en Google Agenda. Deze app is handig om overzicht te behouden en je productiviteit en efficiëntie te verhogen.

4. HootSuite

Met de Hootsuite app beheer je eenvoudig en efficiënt de social media kanalen die je bedrijf inzet. Zo kun je berichten klaarzetten, de interactie aangaan met je doelgroep en in de gaten houden wat er over jouw vakgebied wordt gezegd. Een handige manier om social media zo efficiënt mogelijk te managen.

5. Parkmobile

Het kan een hele uitdaging zijn om in de stad te parkeren. Met de Parkmobile app hoef je je geen zorgen meer te maken over defecte parkeerautomaten of gebrek aan kleingeld. Parkmobile laat je ´slim parkeren´ in ruim 140 steden in Nederland. Met de app start je de parkeertijd bij aankomst en stop je deze als je weer bij je wagen aankomt. 
Zo betaal je nooit teveel parkeergeld en hoef je ook niet bang te zijn dat er net een controleur naast je wagen staat terwijl je 5 minuten te laat bent. De parkeerkosten worden achteraf per maand afgeschreven via creditcard of automatische incasso. Handig!

Regel je mobiele bereikbaarheid zelf 

Bel je met Compleet? Met de OneXS remote app bedien je de functies van je kantoortelefoon vanaf je smartphone. Zo kun je oproepen naar je zakelijke vaste telefoonnummer op je smartphone ontvangen. Bovendien kun je ook uitbellen met je vaste telefoonnummer. Daarmee voorkom je dat mensen alsnog rechtstreeks naar je mobiele telefoonnummer bellen. Je kunt je vaste telefoonnummer doorschakelen naar collega’s zodat de oproepen altijd goed terecht komen. Komen ze toch in je voicemail? Je kunt de voicemailberichten als geluidsbestand in je e-mailbox ontvangen. Zo regel je bij Compleet jouw mobiele bereikbaarheid precies zoals jij dat wilt.

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?