Online ondernemen: 5 tips waarmee je veilig via smartphone of tablet werkt

Door alle technologische ontwikkelingen ben je als ondernemer steeds minder plaatsgebonden. Tegelijkertijd wordt online veiligheid steeds belangrijker. Bekijk daarom deze handige tips om veilig te werken via smartphone en tablet.

Tips voor veilig online ondernemen via tablet en smartphoneAltijd en overal werken

Onderweg je mails beantwoorden, in de trein een presentatie maken of in dat ene leuke koffietentje met collega's een brainstorm sessie uitwerken. We worden ook op werkgebied steeds flexibeler. De huidige technologie biedt dan ook volop mogelijkheden waardoor we niet langer aan ons bureau gebonden zijn om ons werk te doen. De Bring Your Own Device (BYOD) trend onderstreept dit en laat zien dat we ook vaker privé apparaten voor werkdoeleinden gebruiken.

Handig, maar niet zonder risico. Het laatste dat je wilt is dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen of dat je netwerk besmet raakt met een virus. Verstandig dus om tijdig preventieve maatregelen in te voeren en de veiligheid van je bedrijf ook online onder controle te houden.

Tips voor veilig online ondernemen

De volgende tips helpen je om veilig via smartphone of tablet te werken:

 1. Zorg voor goede beveiligingssoftware zoals een antivirus programma of firewall op je apparaat;
 2. Stel naast je huidige WiFi netwerk een apart (draadloos) netwerk in dat je voor zakelijke activiteiten gebruikt;
 3. Zorg ervoor dat je op afstand data kunt wissen op het apparaat. Zo verwijder je snel gevoelige data als het apparaat bijvoorbeeld is gestolen;
 4. Log nooit in op openbare WiFi netwerken. Deze netwerken zijn onbeveiligd en vormen daardoor een groot veiligheidsrisico;
 5. Maak heldere afspraken welke apps wel of juist niet op de smartphone of tablet mogen staan. Sommige apps vereisen toegang tot bijvoorbeeld de camera of het adresboek, wat je als bedrijf niet wilt. Zorg intern dus voor een blacklist met apps die je niet op het apparaat mag installeren.

BYOD of CYOD?

Een andere tip is om over te stappen van een Bring Your Own Device (BYOD) naar een Choose Your Own Device (CYOD) cultuur. Bij BYOD gebruiken medewerkers hun eigen privé smartphone of tablet voor zakelijk gebruik. Op zich een aantrekkelijk idee, want medewerkers kiezen het apparaat dat ze zelf fijn vinden en als bedrijf bespaar je op hardware kosten. Helaas is het hierdoor ook een stuk moeilijker om veiligheidsrisico's te controleren. Ga daarom voor een CYOD strategie. Hierbij kiezen je medewerkers een apparaat uit een selectie die jij samenstelt. Deze apparaten kun je zelf zo instellen en beveiligen als jij wilt, waardoor ook de veiligheid veel beheersbaarder is. Zo kies je voor maximale flexibiliteit én veilig online werken.

Meer tips voor efficiënt en veilig ondernemen? Bekijk dan ook eens onze blog.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?