Met deze 10 tips blijf je productief tijdens een hittegolf

Verandert de zon jouw kantoor in een sauna of daalt je productiviteit door de warmte onder het vriespunt? Bekijk dan hier tips om productief te blijven tijdens de hitte.

10 tips om productief te blijven tijdens een hittegolfHete zomerdagen zijn heerlijk, tenzij je gewoon moet werken. En laten we eerlijk zijn: als ondernemer gaat het werk eigenlijk altijd door. Een hittegolf heeft dan ook niet bepaald de ideale invloed op je productiviteit. Wist je bijvoorbeeld dat stress door warmte de productiviteit met 30 tot 50% kan verminderen en de kans op ongelukken verhoogt?

Veiligheidsinstituut Dekra heeft daarom 10 tips opgesteld waarmee jij de hittegolf op de werkvloer beter doorstaat.

 

1. Drink voldoende

Genoeg drinken is belangrijk, helemaal als het erg warm is. Zorg daarom dat je op warme dagen minstens 2 liter drinkt. Een goede dorstlesser is koel, maar niet te koud. Mineraalwater of appelsap zijn bijvoorbeeld prima opties.

2. Eet lichte maaltijden

Op warme dagen is het beter om lichte maaltijden te eten. Eet bijvoorbeeld groente en fruit. Gezond en met voldoende voedingsstoffen zodat je lichaam fit blijft.

3. Luchten en verduisteren

Lucht 's ochtends voordat het echt warm wordt de kantoren even door en verduister de ramen na het middaguur. Zo houd je de ergste warmte buiten de deur.

4. Keep it cool

Is en blijft het erg warm op je kantoor en heb je geen airco? Zet dan één of meerdere ventilators neer. Let wel op dat je deze niet direct op het lichaam richt om een stijve nek of geïrriteerde ogen te voorkomen.

5. Introduceer een tropenrooster

Je kunt je werkdag ook aanpassen op de warmte. Begin extra vroeg en doe zoveel mogelijk in de koelere ochtenduren. Een andere optie is om een siësta te houden op het heetst van de dag en 's avonds door te werken.

6. Koel je lichaam

Warmtedipje? Geef je lichaam wat aangename verkoeling door een vochtige handdoek in je nek te leggen of je polsen te koelen onder de koude kraan. Een eenvoudige manier om snel even af te koelen.

7. Blijf in beweging

Deze tip klinkt tegenstrijdig, maar juist op hete dagen is het niet goed om de hele dag achter je bureau te zitten. Doe daarom regelmatig korte rek- en strekoefeningen om de bloedsomloop actief te houden.

8. Traceer overbodige warmtebronnen

Printers, computers en lampen geven warmte af en drijven de temperatuur nog verder op. Bekijk daarom welke apparaten/ lampen niet nodig zijn en zet ze uit.

9. Luchtige kleding

Warm weer vraagt om luchtige kleding. Laat je pak dus in de kast hangen als je hem niet nodig hebt. En moet je toch echt formeel voor de dag komen? Kies dan voor dunnere stoffen en/ of trek minder laagjes aan.

10. Blijf relaxed

Stress zorgt zeker op hete zomerdagen voor verhitte gezichten op de werkvloer. Probeer daarom wat extra rust in te bouwen en stress voor te zijn.

Of lekker in het zonnetje werken?

Natuurlijk kun je er ook het beste van maken en met je laptop/ tablet op het terras of aan het water gaan zitten. Met de handige Compleet app schakel je jouw zakelijke toestel direct door naar je smartphone of collega´s en heb je volop opties om je mobiele bereikbaarheid precies zo in te stellen als jij wilt. Lees meer over onze mogelijkheden voor jouw zakelijke telefonie en bekijk ook onze tips voor efficiënt buiten werken.

Bron: Dekra.nl

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?