Met deze 10 tips blijf je productief tijdens een hittegolf

Verandert de zon jouw kantoor in een sauna of daalt je productiviteit door de warmte onder het vriespunt? Bekijk dan hier tips om productief te blijven tijdens de hitte.

10 tips om productief te blijven tijdens een hittegolfHete zomerdagen zijn heerlijk, tenzij je gewoon moet werken. En laten we eerlijk zijn: als ondernemer gaat het werk eigenlijk altijd door. Een hittegolf heeft dan ook niet bepaald de ideale invloed op je productiviteit. Wist je bijvoorbeeld dat stress door warmte de productiviteit met 30 tot 50% kan verminderen en de kans op ongelukken verhoogt?

Veiligheidsinstituut Dekra heeft daarom 10 tips opgesteld waarmee jij de hittegolf op de werkvloer beter doorstaat.

 

1. Drink voldoende

Genoeg drinken is belangrijk, helemaal als het erg warm is. Zorg daarom dat je op warme dagen minstens 2 liter drinkt. Een goede dorstlesser is koel, maar niet te koud. Mineraalwater of appelsap zijn bijvoorbeeld prima opties.

2. Eet lichte maaltijden

Op warme dagen is het beter om lichte maaltijden te eten. Eet bijvoorbeeld groente en fruit. Gezond en met voldoende voedingsstoffen zodat je lichaam fit blijft.

3. Luchten en verduisteren

Lucht 's ochtends voordat het echt warm wordt de kantoren even door en verduister de ramen na het middaguur. Zo houd je de ergste warmte buiten de deur.

4. Keep it cool

Is en blijft het erg warm op je kantoor en heb je geen airco? Zet dan één of meerdere ventilators neer. Let wel op dat je deze niet direct op het lichaam richt om een stijve nek of geïrriteerde ogen te voorkomen.

5. Introduceer een tropenrooster

Je kunt je werkdag ook aanpassen op de warmte. Begin extra vroeg en doe zoveel mogelijk in de koelere ochtenduren. Een andere optie is om een siësta te houden op het heetst van de dag en 's avonds door te werken.

6. Koel je lichaam

Warmtedipje? Geef je lichaam wat aangename verkoeling door een vochtige handdoek in je nek te leggen of je polsen te koelen onder de koude kraan. Een eenvoudige manier om snel even af te koelen.

7. Blijf in beweging

Deze tip klinkt tegenstrijdig, maar juist op hete dagen is het niet goed om de hele dag achter je bureau te zitten. Doe daarom regelmatig korte rek- en strekoefeningen om de bloedsomloop actief te houden.

8. Traceer overbodige warmtebronnen

Printers, computers en lampen geven warmte af en drijven de temperatuur nog verder op. Bekijk daarom welke apparaten/ lampen niet nodig zijn en zet ze uit.

9. Luchtige kleding

Warm weer vraagt om luchtige kleding. Laat je pak dus in de kast hangen als je hem niet nodig hebt. En moet je toch echt formeel voor de dag komen? Kies dan voor dunnere stoffen en/ of trek minder laagjes aan.

10. Blijf relaxed

Stress zorgt zeker op hete zomerdagen voor verhitte gezichten op de werkvloer. Probeer daarom wat extra rust in te bouwen en stress voor te zijn.

Of lekker in het zonnetje werken?

Natuurlijk kun je er ook het beste van maken en met je laptop/ tablet op het terras of aan het water gaan zitten. Met de handige Compleet app schakel je jouw zakelijke toestel direct door naar je smartphone of collega´s en heb je volop opties om je mobiele bereikbaarheid precies zo in te stellen als jij wilt. Lees meer over onze mogelijkheden voor jouw zakelijke telefonie en bekijk ook onze tips voor efficiënt buiten werken.

Bron: Dekra.nl

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?