Internet op vakantie: wat je wilt weten over roaming

Deze zomer op vakantie zonder dat er bij terugkomst een gigantische rekening voor internetkosten op de mat ligt? Lees dan onderstaand meer over de belangrijkste zaken over roaming en tips om je internetverbruik onder controle te houden.

Ondernemen op vakantie: tips voor internetten op vakantie zonder hoge roaming kostenAls ondernemer ben je nooit helemaal op vakantie. Want ook al zit je op het strand in een exotisch oord, toch kriebelt het. Zou je al reactie hebben op die belangrijke offerte? Draait alles goed op de werkvloer? En mis je geen belangrijke zaken? De neiging om je internet aan te laten staan en regelmatig je mail te checken is dan ook groot. Logisch, maar een dure aangelegenheid als je niet oppast. Want ook al zijn de kosten voor bellen en internetten in het buitenland flink gedaald, het tarief is nog altijd een stuk hoger dan in Nederland.

 

Kosten roaming en bellen in het buitenland

Sinds 1 juli 2014 kost een minuut bellen vanuit een Europees land 23 cent per minuut. Een sms'je kost 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet maximaal 24 cent betaald worden. 

Per april 2016 worden de roaming tarieven verlaagd naar 5 eurocent per minuut voor bellen, 2 eurocent voor sms'jes en 5 eurocent per megabyte voor data. Vanaf juni 2017 vervallen de roaming kosten zelfs helemaal waardoor bellen en internetten in alle Europese lidstaten even duur wordt.

7 tips voor internetten in het buitenland

Natuurlijk zijn er allerlei tips om de kosten van je internetverbruik in het buitenland te beperken. Onderstaand een paar handige tips:

1. Stel je Whatsapp in om foto's en video's niet automatisch te downloaden. Ga in Whatsapp naar instellingen > Chatinstellingen > bewaar ontvangen media (op iPhone) of media automatisch downloaden (op Android). Stel hier in dat je media alleen wilt downloaden bij verbinding met WiFi.

2. Zet het automatisch afspelen van filmpjes op Facebook uit. Ga op Android naar de Facebook-app, ga naar het menu > app instellingen > video’s automatisch afspelen. Selecteer hier ‘Alleen wifi’. Op je iPhone ga je naar de Facebook-app > tik op de drie horizontale strepen > accountinstellingen > Video’s en foto’s > Automatisch afspelen en schakel deze uit.

4. Zet het automatisch afspelen van filmpjes op Twitter uit. Ga in de Twitter-app naar Instellingen > Video autoplay > kies Gebruik alleen wifi. Dit geldt op dit moment enkel voor iPhones aangezien video's op Android niet automatisch worden afgespeeld.

4. Zet het automatisch afspelen van filmpjes op Twitter uit. Ga in de Twitter-app naar Instellingen > Video autoplay > kies Gebruik alleen wifi.

5. Bekijk zo min mogelijk video's en pas op met muziek streamen. Deze diensten kosten veel data waardoor je verbruik snel oploopt.

6. Je verwacht het misschien niet, maar ook het navigeren via je smartphone kost veel data. Elke keer als de kaart verschuift wordt namelijk een nieuwe kaart gedownload. En dat tikt behoorlijk aan. Sla daarom van tevoren kaarten op. Hiervoor ga je naar Instellingen > mijn plaatsen > offline kaarten. Een andere optie is de handige kaarten app Maps.me.

7. Zet je automatische updates uit.

Tot zover onze tips voor roaming in het buitenland. Meer lezen over slimmer ondernemen op vakantie? Bekijk dan ook eens ons artikel zonder stress bereikbaar op vakantie

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?