5 marketingboeken die jij als ondernemer niet wilt missen

Ben jij als ondernemer ook altijd op zoek naar nieuwe inzichten om nog meer uit je bedrijf te halen? Laat je dan inspireren door deze marketingklassiekers en ga voor nog meer zakelijk succes.

Must-reads voor ondernemers: 5 marketingboeken die je niet wilt msisenBen je van plan om de marketingactiviteiten van je bedrijf verder uit te bouwen? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken om je klanten nog beter te bereiken? Dan kunnen nieuwe inzichten geen kwaad. En wie kunnen je beter adviseren dan de goeroes uit de marketingwereld? De onderstaande vijf marketingboeken wil je niet missen.

The Tipping Point - Malcolm Gladwell

Waarom gebeuren grote veranderingen in de maatschappij vaak zo plotseling? Hoe wordt een onbekende debutant een bestseller auteur? Hoe kan het dat ideeën, gedrag, meningen en producten zich soms als ziektes verspreiden? Je leest het in deze marketingklassieker van de Britse Amerikaan Malcolm Gladwell. The Tipping Point (in het Nederlands Het beslissende moment) leest lekker weg en zit vol aanstekelijk enthousiasme over de macht van nieuwe ideeën. Het is een kaart voor verandering, met een hoopvolle boodschap: één creatieve persoon kan de wereld veranderen. En wie weet ben jij dat wel.

Invloed - Robert Cialdini

Wil jij begrijpen hoe je klant denkt of gewoon meer weten over de psychologie achter consumentengedrag? Dan mag je de bestseller Invloed van Cialdini niet missen. Cialdini onderzoekt en toont aan waarom mensen liever ´ja´ zeggen dan ´nee´. Dit doet hij door empirisch bewijs van experimenten uit de wetenschap op een sterke manier te combineren met technieken en strategieën die hij zelf in zijn salesfuncties toe heeft gepast. Het boek wordt wereldwijd voorgeschreven aan studenten, maar is ook verplichte kost voor ondernemers die het geheim van overtuigen onder de knie willen krijgen.

Marketing management - Philip Kotler

Als je een marketingachtergrond hebt, is de kans groot dat je de boeken van Kotler al kent. Kotler is dan ook de marketinggoeroe onder de marketinggoeroes en zijn standaardwerk Marketing Management is uitgegroeid tot een regelrechte klassieker voor iedereen die meer met marketing wil doen. Het boek behandelt helder de belangrijkste begrippen en technieken op marketinggebied en begeleidt je op weg naar het schrijven van je eigen marketingplan.

Permission marketing - Seth Godin

We gaan van de ene marketinggoeroe naar de andere: Seth Godin. Zijn boek Permission Marketing mag dan ook niet in deze lijst ontbreken. Het boek beschrijft de omslag binnen de marketing van het enkel zenden van informatie naar een situatie waarin de klant toestemming geeft om je boodschap te verspreiden. Volgens Godin vormen huidige marketinguitingen te vaak een bron van irritatie, wat natuurlijk geen goede basis is voor een goede klantrelatie. Het boek Permission marketing laat zien hoe je marketingactiviteiten effectiever inzet en hoe je een duurzame klantrelatie creëert en in stand houdt. Waardevolle inzichten voor ondernemers die marketing effectief willen inzetten en klanten willen interesseren in plaats van irriteren.

Buy.ology - Martin Lindstrom

Neuromarketing is een van de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen jaren. Auteur Martin Lindstrom combineert in zijn klassieker Buy.ology inzichten uit de hersenwetenschap met de best practices uit de marketing. Het boek maakt duidelijk hoe we onbewust gestuurd worden door mentale processen en bewuste beslissingen vaak helemaal niet zo bewust blijken te nemen. Zo biedt Buy.ology een boeiende reis door het hoofd van de hedendaagse consument met interessante inzichten in het beslissings- en koopproces.

Tot zover enkele must-read tips om slimmer te ondernemen. Meer lezen over handige tips en best practices voor ondernemers? Bekijk dan ook eens onze blog!

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?