Wordt Tendr het Tinder van de zakenwereld?

In één oogopslag een zakelijke deal goed- of afkeuren. Het kan met Tendr. Wordt deze nieuwe online dienst de Tinder van de zakenwereld?

Vind de match voor jouw onderneming

Tendr is een nieuw concept dat net in Verenigd Koninkrijk is gelanceerd. Een interessante nieuwe app voor ondernemers waarin je geen date zoekt, maar een start-up om in te investeren. Al is een 'love at first sight' voor je onderneming natuurlijk niet uitgesloten.

Het idee achter de app is simpel: ondernemers op een laagdrempelige manier naar een start-up laten zoeken om te investeren. Tendr verzamelt investeringsaanvragen van bekende platformen zoals Crowdcub, Seedrs, Angel List en Funder Tree zodat je één overzicht hebt. Handig en tijdbesparend, want tot nu toe moest je alle platformen afzonderlijk afgaan. 

Hoe werkt Tendr?

De werking is net zo simpel: je krijgt als gebruiker een ultrakort overzicht in beeld van een start-up die investeerders zoekt. Zo zie je onder andere een korte video, wat een aandeel kost, hoeveel percentage Tendraars de deal interessant vinden en hoelang de campagne nog loopt.

Weergave van de app Tendr - bron: www.tendrdeals.com

Niet interessant? Dan swipe je de deal naar links en is hij verdwenen. Interesse? Dan swipe je hem naar rechts en sla je de deal op. Je doet dus geen directe investering, maar bekijkt hem later nog een keer voor je de beslissing neemt.

Nog niet in Nederland

Ideaal als je als ambitieuze ondernemer nog op zoek bent naar een interessante investering. En wie weet kom je de nieuwe AirBnB of hét social media platform van de toekomst wel tegen. 

En de kosten? Gratis. Al moeten we in Nederland nog even geduld hebben. Op dit moment zijn enkel nog Britse start-ups opgenomen, al heeft oprichter Deak al aangekondigd dat andere Europese landen snel zullen volgen. We wachten dus af.

Coverfoto: BNR.nl

Andere interessante tips