Nooit meer vals geld in je kassa

De kans dat je als ondernemer te maken krijgt met vals geld wordt steeds groter. De Nederlandsche Bank biedt daarom een speciale app om geld op echtheid te controleren. Is het einde van vals geld in zicht?

Wist je dat er in 2014 bijna 50.000 valse biljetten onderschept zijn bij controles? En een van die biljetten zou maar net in jouw kassa zitten. Niet bepaald een beeld waar je als ondernemer in de retail vrolijk van wordt. Geen enkele ondernemer trouwens. Toch gebeurt het steeds vaker door de verbeterde technieken om geld na te maken. 

Zelf controleren of geld echt is

De nieuwe app van de Nederlandsche bank biedt oplossing. Met deze applicatie voor je smartphone kun je zelf eurobiljetten digitaal checken op echtheid. Door het biljet nauwkeurig in beeld te brengen, scant de telefoon het biljet en controleert deze de echtheidskenmerken zoals voelbare inkt, het watermerk en het hologram. Zo weet je binnen een paar seconden of het biljet echt is of niet.

Onderstaand een filmpje van de app.

 

Zo is je smartphone niet alleen een essentieel onderdeel voor een optimale mobiele bereikbaarheid, maar ook nog eens een handige tool in de strijd tegen vals geld. Handig toch?

De app is op dit moment enkel beschikbaar voor iPhone 5 of hoger en te downloaden in iTunes. De Android versie is in de maak en is op korte termijn te downloaden.

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?