Meerkat vs. Periscope - wat je wilt weten

Meerkat en Periscope. Je kon ze afgelopen weken eigenlijk niet missen. Maar weet je ook wat je er (als ondernemer) mee kunt?

 

De wereld aan je voeten met live streaming

Het antwoord is simpel: live streamen. Geen volledig nieuwe functie, maar wel een die met dank aan onze smartphones en snel mobiel internet nu pas echt van de grond lijkt te komen. Livestream is te vergelijken met live televisie, maar komt tegenwoordig ook steeds meer voor via internet. 

Een video livestream biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld een evenement, concert, vergadering of training direct online te delen. Zo kan bijvoorbeeld een collega in Groningen direct een training volgen die in Amsterdam wordt gegeven. Of kunnen fans in Amerika live jouw productpresentatie volgen. Het (potentiële) bereik is hierdoor dus opeens een stuk groter.

Wordt live streamen meer dan een hype?

Live streamen via apps zoals Periscope en Meerkat zijn op dit moment (vooral in Amerika) een flinke hype. Dus kunnen we hier maar beter alvast op de hoogte zijn wat je er nu precies mee kunt. Zo gebeurt live nieuws streamen steeds vaker, wat een goede toevoeging is op het verlangen naar een real-time samenleving. Maar of ook events of concerten live gestreamd gaan (en mogen) worden, is de vraag. Al is een live verslag vanaf de beurs waar je bent of van je productintroductie beeldmateriaal dat zakelijk uitstekend inzetbaar is.

Infographic Meerkat vs. Periscope

De vraag wat je er wel en niet mee kunt is in ieder geval alvast beantwoord door LewisPR in de onderstaande infographic.

Infographic Meerkat vs. Meerkat

Andere interessante tips

Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je meer weten over Compleet? Lees vooral verder voor succesverhalen en tips & tricks. Natuurlijk kun je ook een vrijblijvende afspraak maken!

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.