Maak kennis met de meest innovatieve ondernemers van Nederland

De MKB Innovatie Top 100 is er weer en laat zien dat Nederland op het gebied van innovatie niet bepaald stil staat. Maak onderstaand kennis met een paar van de meest innovatieve MKB’ers van Nederland.

Begin oktober vierde de KvK de tiende editie van zijn innovatielijst [http://www.mkbinnovatietop100.nl/] met bedrijven die innoveren met een product, dienst of proces. Ook dit jaar geeft de lijst weer een mooi beeld van het innovatieve karakter van ondernemend Nederland. Onderstaand een paar ondernemers op een rij die er op innovatief gebied uitspringen.

Luxexcel - 3D printen van lenzen

De eerste innovatie komt van Zeeuwse bodem en wordt door wetenschappers als revolutionair bestempeld. Het concept is van het bedrijf Luxexcel en draait om het 3D-printen van lenzen. Uniek aan deze technologie is dat de lenzen niet in laagjes worden opgebouwd, maar gevormd worden met behulp van Uv-licht. Hierdoor ontstaat een glad oppervlak dat met UW licht wordt uitgehard. Volgens de jury een moeilijke technologie, waarin Luxexcel een nieuwe, zeer innovatieve oplossing heeft gevonden. Daarnaast maakt deze techniek het ook mogelijk om producten snel en op maat te maken, wat de impact extra groot maakt.

 

Bird Control Group - vogeloverlast beperken

Vogels kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken en vormen zelfs een serieus veiligheidsrisico rondom vliegvelden. Bird Control Group biedt hiervoor een oplossing met de Agrilaser, een speciale laser die vogels op een diervriendelijke manier weghoudt bij vliegvelden en weilanden. Een innovatieve technologie die inmiddels in meer dan 70 landen verkocht wordt.

Bird Control Group from MISHMASH produkties on Vimeo.

 

Nerdalize - servers als verwarmingsbron

Duurzaam ondernemen is al een paar jaar een belangrijke trend. Deze technologie van Yes!Delft speelt hierop in en maakt het mogelijk om de restwarmte van computerservers als verwarmingsbron te gebruiken. Door verschillende huishoudens van zo een server-radiator te voorzien en aan elkaar te koppelen, ontstaat een duurzaam datacentrum.

 

Moyee Coffee - een eerlijke kop koffie

Volgens oprichter Guido Staveren van Dijk is zijn Moyee Coffee het eerste 'FairChain koffiebedrijf' ter wereld. Zo brandt Moyee als eerste koffie-importeur zijn bonen in het land van herkomst en wil hij de deeleconomie inzetten om zijn distributiemodel te hacken. Oftewel: hoe krijg je spullen bij je klant, zonder op je marges in te teren? Zo wil hij (onnodige) kostenmarges voorkomen en de koffieboeren in Ethiopië een hogere opbrengst bieden. 

 

McNetiq - slimme magneten

Wetenschapper Bas Gravendeel en marketeer Edwin van der Heide hebben een echte 'spiderman' techniek bedacht waarmee je kan kleefklimmen tegen een stalen wand. Daarnaast kan de Controlock (tijdelijke) staalverbindingen maken, waarbij niet gelast hoeft te worden.

 

Alle innovaties bekijken? Bekijk dan de complete MKB Innovatie Top 100 en laat je op ons blog inspireren voor innovatief ondernemen.

Bron: Sprout.nl

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?

Compleet: MKB Best Choice 2014

Compleet: MKB Best Choice 2014

Compeet is dé zakelijke telefonie oplossing voor eigenwijze ondernemers. Met Compeet van dean one beschik je over een voordeling telefonieoplossing in de Cloud. Altijd en overal, zowel vast als mobiel. Flexibel, schaalbaar en transparant. Dat is Compleet.