Maak kennis met de meest innovatieve ondernemers van Nederland

De MKB Innovatie Top 100 is er weer en laat zien dat Nederland op het gebied van innovatie niet bepaald stil staat. Maak onderstaand kennis met een paar van de meest innovatieve MKB’ers van Nederland.

Begin oktober vierde de KvK de tiende editie van zijn innovatielijst [http://www.mkbinnovatietop100.nl/] met bedrijven die innoveren met een product, dienst of proces. Ook dit jaar geeft de lijst weer een mooi beeld van het innovatieve karakter van ondernemend Nederland. Onderstaand een paar ondernemers op een rij die er op innovatief gebied uitspringen.

Luxexcel - 3D printen van lenzen

De eerste innovatie komt van Zeeuwse bodem en wordt door wetenschappers als revolutionair bestempeld. Het concept is van het bedrijf Luxexcel en draait om het 3D-printen van lenzen. Uniek aan deze technologie is dat de lenzen niet in laagjes worden opgebouwd, maar gevormd worden met behulp van Uv-licht. Hierdoor ontstaat een glad oppervlak dat met UW licht wordt uitgehard. Volgens de jury een moeilijke technologie, waarin Luxexcel een nieuwe, zeer innovatieve oplossing heeft gevonden. Daarnaast maakt deze techniek het ook mogelijk om producten snel en op maat te maken, wat de impact extra groot maakt.

 

Bird Control Group - vogeloverlast beperken

Vogels kunnen behoorlijk wat overlast veroorzaken en vormen zelfs een serieus veiligheidsrisico rondom vliegvelden. Bird Control Group biedt hiervoor een oplossing met de Agrilaser, een speciale laser die vogels op een diervriendelijke manier weghoudt bij vliegvelden en weilanden. Een innovatieve technologie die inmiddels in meer dan 70 landen verkocht wordt.

Bird Control Group from MISHMASH produkties on Vimeo.

 

Nerdalize - servers als verwarmingsbron

Duurzaam ondernemen is al een paar jaar een belangrijke trend. Deze technologie van Yes!Delft speelt hierop in en maakt het mogelijk om de restwarmte van computerservers als verwarmingsbron te gebruiken. Door verschillende huishoudens van zo een server-radiator te voorzien en aan elkaar te koppelen, ontstaat een duurzaam datacentrum.

 

Moyee Coffee - een eerlijke kop koffie

Volgens oprichter Guido Staveren van Dijk is zijn Moyee Coffee het eerste 'FairChain koffiebedrijf' ter wereld. Zo brandt Moyee als eerste koffie-importeur zijn bonen in het land van herkomst en wil hij de deeleconomie inzetten om zijn distributiemodel te hacken. Oftewel: hoe krijg je spullen bij je klant, zonder op je marges in te teren? Zo wil hij (onnodige) kostenmarges voorkomen en de koffieboeren in Ethiopië een hogere opbrengst bieden. 

 

McNetiq - slimme magneten

Wetenschapper Bas Gravendeel en marketeer Edwin van der Heide hebben een echte 'spiderman' techniek bedacht waarmee je kan kleefklimmen tegen een stalen wand. Daarnaast kan de Controlock (tijdelijke) staalverbindingen maken, waarbij niet gelast hoeft te worden.

 

Alle innovaties bekijken? Bekijk dan de complete MKB Innovatie Top 100 en laat je op ons blog inspireren voor innovatief ondernemen.

Bron: Sprout.nl

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?

Compleet: MKB Best Choice 2014

Compleet: MKB Best Choice 2014

Compeet is dé zakelijke telefonie oplossing voor eigenwijze ondernemers. Met Compeet van dean one beschik je over een voordeling telefonieoplossing in de Cloud. Altijd en overal, zowel vast als mobiel. Flexibel, schaalbaar en transparant. Dat is Compleet.