Laden we onze smartphone binnenkort op via WiFi?

Een team van de Universiteit van Washington is hard op weg om een techniek uit te vinden waarmee je smartphone opgeladen wordt via de WiFi verbinding.

Een nieuwe techniek maakt het in de toekomst mogelijk om smartphones op te laden via wifiEen telefoon die halverwege de werkdag al leeg is; je moet er als ondernemer niet aan denken. Je wilt tenslotte altijd bereikbaar zijn. Je telefoon opladen via WiFi klinkt dan ook als muziek in de oren en is een stuk dichterbij dan je denkt.

Draadloos opladen technisch mogelijk

Een team op de Universiteit van Washington heeft een systeem ontwikkeld dat accu's via WiFi-routers draadloos kan opladen. De draadloze ontvanger van dit ´Power over WiFi´ systeem kan tot een afstand van 8,5 meter signalen ontvangen en laadt zo je smartphone op terwijl hij gewoon in je broekzak zit.

Voor het systeem zijn enkel een router nodig en een sensor die de radiofrequentie omzet tot gelijkstroom. Daarnaast werkt het concept met bestaande routers waardoor de implementatie slechts één software/update van ons verwijderd is!

Telefoon opladen via WiFi én snel internetten

Een belangrijke eigenschap van de Power over WiFi techniek is dat de snelheid van het internet niet beïnvloed wordt. Door het gebruik van drie verschillende kanalen die elkaar niet overlappen ontstaat de mogelijkheid om je smartphone op te laden en tegelijkertijd razendsnel te internetten.

Natuurlijk is er ook een maar aan het verhaal. Zo duurt het waarschijnlijk nog even voordat grote smartphone producenten zoals Apple en Samsung hun telefoons voorziet van de benodigde sensoren. Daarnaast vraagt een smartphone veel stroom, dus is de huidige techniek voornamelijk geschikt om kleinere accu's op te laden.

Hoe dan ook, het blijft een veelbelovende techniek die opladers in de toekomst weleens overbodig kan maken.

Bron: Want.nl

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?