Laden smartphones volgend jaar 80% sneller op?

In een half uurtje je smartphone of tablet batterij bijna helemaal opladen? Volgens chipmaker Qualcomm moet het volgend jaar met de Quick Charge 3.0 technologie mogelijk worden. 

Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om smartphones en tablets sneller op te ladenOpladen smartphones & tablets efficiënter

Op dit moment duurt het opladen van je smartphone of tablet vaak minstens 1 à 2 uur. Tijd die je als ondernemer vaak niet hebt, terwijl je toch echt bereikbaar wil blijven. De Quick Charge 3.0 technologie lijkt dan ook een geschenk uit de hemel. 

Bedenken van de technologie is de chipmaker Qualcomm die processors produceert voor smartphones van onder andere Samsung, LG en Huawei. Het bedrijf is erin geslaagd om een algoritme aan te passen dat het voltage tijdens het opladen bepaalt. Hierdoor krijgt het toestel exact het aantal volt dat nodig is om zo snel mogelijk op te laden en wordt het oplaadproces een stuk efficiënter. 

Sneller opladen vanaf 2016

Volgens Qualcomm gaat het opladen met de Quick Charge 3.0 technologie 38% sneller en is de batterij van je smartphone of tablet na slechts een half uurtje alweer op 80%. Genoeg dus om voorlopig bereikbaar te blijven. 

De nieuwe technologie ondersteunt meerdere soorten kabels waaronder de huidige micro-usb standaards en het nieuwe usb type-c en wordt vanaf begin 2016 breed ondersteund. 

Bron: Nu.nl

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap?