Is het einde van voicemail in zicht?

Een nieuwe bezuinigingsronde bij de Amerikaanse bank JP Morgan eist een nieuw slachtoffer: de voicemail. Luidt het bedrijf hiermee het einde van de techniek in?

'Ik ben er niet, maar als je een bericht achterlaat na de piep bel ik je later even terug'. Het is een boodschap die je waarschijnlijk al honderden, zo niet duizenden keren hebt gehoord, waarna je zuchtend de verbinding verbrak. Bij JP Morgan is de kans dat je nog een voicemail krijgt een stuk kleiner geworden. Het bedrijf sluit 26.000 voicemailboxen van medewerkers die geen direct telefoonverkeer met klanten hebben. De reden? "iedereen kan op zijn mobiel ook tekstberichten of e-mail ontvangen", aldus de bank. Al zal het kostenplaatje van voicemail gebruik ook meewegen: een voicemailbox kost de bank gemiddeld 10 dollar per maand. En dat loopt aardig in de kosten. Overigens is JP Morgan niet het eerste bedrijf dat voicemail de nek omdraait. Afgelopen jaar maakte Coca Cola ook al bekend de voicemails op het hoofdkantoor te beëindigen. Is voicemail overbodig geworden?

4 redenen waarom voicemail overbodig is

Kostenbesparing, niet meer van deze tijd, de digitalisering. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom we eigenlijk best zonder voicemail kunnen:

 • De voicemail lijkt door onze toenemende mobiele bereikbaarheid steeds minder gebruikt te worden;
 • Kostenbesparing: zoals eerder al te lezen was, kost voicemail geld;
 • Tijdverspilling. Hoe vaak wil je een bericht afluisteren om vervolgens te horen hoe iemand ophangt of dat je staat te luisteren naar een broekzakgesprek?
 • Ongemakkelijk en achterhaald. Zal je altijd zien: bel je die ene belangrijke klant, maak je een gigantische verspreking in je bericht. En daar zit je dan. Hopend dat hij of zij de boodschap nooit zal afluisteren;
 • Er zijn steeds meer alternatieven. E-mail, whatsapp, sms en social media. Er zijn steeds meer manieren om iemand te bereiken. Dus waarom zou je nog een boodschap achterlaten die wellicht nooit wordt afgeluisterd?

Toch nog gehecht aan je voicemail? Wees gerust, volgens analist Ed Achterberg van Telecom Paper blijft voicemail door zijn verdienmodel voorlopig nog bestaan. 

Volledige controle over je mobiele bereikbaarheid

Bij Compleet zorgen we dat je optimaal bereikbaar bent zodat bellers de voicemail niet eens bereiken. Eigenwijze zakelijke telefonie die net zo flexibel is als jij als ondernemer  en waarmee je altijd en overal bereikbaar bent waar jij dat wilt. En spreekt iemand toch je voicemail in? Dan kun je het bericht als geluidsbestand in je e-mail ontvangen. Wel zo handig. Benieuwd wat we jou kunnen bieden? Bekijk onze opties voor zakelijke telefonie of vraag het onze adviseurs.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.