Eenvoudig bestanden delen tussen iOS en Android

Google heeft software ontwikkeld die bestanden delen tussen iOS en Android op lokaal niveau versimpelt.

Eenvoudig bestanden delen tussen iOS en Android smartphones via Google NearbyGoogle Nearby maakt het mogelijk dat apparaten onafhankelijk van het mobiele platform, en ook zonder internetverbinding, bestanden en informatie uitwisselen. Het maakt dus niet meer uit of iemand een iPhone of Android smartphone heeft, wat voorheen nogal eens voor problemen kon zorgen. Google Nearby is dan ook handig als je bijvoorbeeld een presentatie of documenten via mobiel wil uitwisselen met collega´s in de buurt, maar geen beschikking hebt over een internetverbinding. 

Zo werkt Google Nearby

De functionaliteit werkt via een combinatie van Bluetooth & WiFi (voor de dataoverdracht) en geluid dat niet door ons oor kan worden opgevangen. Door dit geluid kunnen apparaten met extreme precisie aan elkaar laten weten waar ze zich bevinden, waarna ze met elkaar kunnen communiceren. De voorwaarde is dan ook dat de apparaten zich op dezelfde locatie bevinden aangezien ze op ´hoor afstand´ moeten zijn. Hierbij is het dus ook mogelijk dat meerdere smartphones verbinding met elkaar maken en je bestanden met elkaar kunt delen. 

Nieuwe manier van inloggen

De techniek gaat verder dan het enkel delen van bestanden en is in de toekomst waarschijnlijk ook inzetbaar om in een systeem in te loggen met een geluidswachtwoord. Zo nam Google eerder al het bedrijf Slocklogin over, een dienst waarmee je via de microfoon (geluid), WiFi en Bluetooth in de webbrowser van je desktop kunt inloggen. Het idee hierachter is dat een gebruiker een uniek geluidssignaal opneemt dat dient als toegangscode. Door dit geluidswachtwoord te delen met andere collega´s kunnen zij ook inloggen in dat systeem. Zo hoeft niemand zijn persoonlijke wachtwoord te delen en kun je collega’s toch (tijdelijk) toegang geven tot het gewenste systeem. Handig als je met een paar collega’s op locatie zit te werken en een werkomgeving wil delen.

Eenvoudig bestanden delen met Nearby

Nearby wordt in steeds meer apps geïntegreerd waardoor je steeds meer soorten data met elkaar kunt delen. Zo kun je bijvoorbeeld met de app Trello ook Boards, een soort to-do borden, met collega’s delen via Nearby en zie je via Pocket Casts waar mensen in de buurt naar luisteren. De verwachting is dat het aantal apps met integratie van de Nearby techniek komende tijd snel toeneemt en de mogelijkheden dus steeds uitgebreider worden.

Meer weten over Google Nearby en de nieuwste ontwikkelingen? Bekijk dan ook de Google Nearby pagina.

Andere interessante tips

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?