Eenvoudig bestanden delen tussen iOS en Android

Google heeft software ontwikkeld die bestanden delen tussen iOS en Android op lokaal niveau versimpelt.

Eenvoudig bestanden delen tussen iOS en Android smartphones via Google NearbyGoogle Nearby maakt het mogelijk dat apparaten onafhankelijk van het mobiele platform, en ook zonder internetverbinding, bestanden en informatie uitwisselen. Het maakt dus niet meer uit of iemand een iPhone of Android smartphone heeft, wat voorheen nogal eens voor problemen kon zorgen. Google Nearby is dan ook handig als je bijvoorbeeld een presentatie of documenten via mobiel wil uitwisselen met collega´s in de buurt, maar geen beschikking hebt over een internetverbinding. 

Zo werkt Google Nearby

De functionaliteit werkt via een combinatie van Bluetooth & WiFi (voor de dataoverdracht) en geluid dat niet door ons oor kan worden opgevangen. Door dit geluid kunnen apparaten met extreme precisie aan elkaar laten weten waar ze zich bevinden, waarna ze met elkaar kunnen communiceren. De voorwaarde is dan ook dat de apparaten zich op dezelfde locatie bevinden aangezien ze op ´hoor afstand´ moeten zijn. Hierbij is het dus ook mogelijk dat meerdere smartphones verbinding met elkaar maken en je bestanden met elkaar kunt delen. 

Nieuwe manier van inloggen

De techniek gaat verder dan het enkel delen van bestanden en is in de toekomst waarschijnlijk ook inzetbaar om in een systeem in te loggen met een geluidswachtwoord. Zo nam Google eerder al het bedrijf Slocklogin over, een dienst waarmee je via de microfoon (geluid), WiFi en Bluetooth in de webbrowser van je desktop kunt inloggen. Het idee hierachter is dat een gebruiker een uniek geluidssignaal opneemt dat dient als toegangscode. Door dit geluidswachtwoord te delen met andere collega´s kunnen zij ook inloggen in dat systeem. Zo hoeft niemand zijn persoonlijke wachtwoord te delen en kun je collega’s toch (tijdelijk) toegang geven tot het gewenste systeem. Handig als je met een paar collega’s op locatie zit te werken en een werkomgeving wil delen.

Eenvoudig bestanden delen met Nearby

Nearby wordt in steeds meer apps geïntegreerd waardoor je steeds meer soorten data met elkaar kunt delen. Zo kun je bijvoorbeeld met de app Trello ook Boards, een soort to-do borden, met collega’s delen via Nearby en zie je via Pocket Casts waar mensen in de buurt naar luisteren. De verwachting is dat het aantal apps met integratie van de Nearby techniek komende tijd snel toeneemt en de mogelijkheden dus steeds uitgebreider worden.

Meer weten over Google Nearby en de nieuwste ontwikkelingen? Bekijk dan ook de Google Nearby pagina.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?