Cash en betaalkaarten in 2020 overbodig door slimme devices

De manier waarop we een aankoop afrekenen gaat de komende jaren verder veranderen. De huidige cash en betaalkaarten maken in de toekomst plaats door slimme devices die het betaalverkeer eenvoudiger en veiliger moeten maken.

 

Dat is de verwachting van Visa Europa die onder 12.015 consumenten in Finland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk onderzoek deed naar betaalgedrag. Volgens het onderzoek verwacht 20% van de respondenten in 2020 dagelijks mobiele betalingen uit te voeren. Iets meer dan 50% verwacht dit wekelijks te doen. Op dit moment betalen we vooral kleine aankopen zoals apps en muziek via de mobiele telefoon. Visa verwacht dat dit naar duurdere producten zoals elektronica en kleding verschuift, waardoor ook retailers meer op mobiel betalen moeten gaan inspelen.

Mobiel betalen

De afgelopen jaren is ons betaalgedrag veranderd. Ook al vinden de meeste betalingen nog met contant geld plaats, toch betalen de meeste Nederlanders liever met pin. Daarnaast zijn nieuwe betaaltechnieken snel in opkomst. Zo is contactloos betalen via de smartphone geïntroduceerd en voerde in België de winkelketen Colruyt mobiel betalen in via de speciale app SEQR

Innovatie in manier van betalen

Visa voorziet een kansrijke toekomst voor nieuwe betaaltechnieken en investeert daarom flink in nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen met start-ups in de Fintech-industrie. FinTech organisaties hebben als doel om de financiële sector te innoveren met behulp van de actuele technologische mogelijkheden. Doordat zij gebruik maken van innovatieve technieken kunnen zij hun diensten goedkoper aanbieden en efficiënter en klantgerichter opereren. Dit leidt er nu al toe dat FinTech organisaties snel markt winnen ten koste van traditionele banken.

Smartphone populair voor contactloze betalingen

Jonathan Vaux , Executive Director Mobile Payments and Strategy, voorspelt een omslag naar het gebruik van onder andere digitale portemonnees. Uit het onderzoek van Visa blijkt dat 41% van de ondervraagden hiervoor open staat. Een groot gedeelte van de respondenten (43%) gebruikt bij voorkeur de smartphone om contactloos te betalen. 

Snelle ontwikkeling mobiel betalen

Dat de populariteit van mobiel betalen snel zou kunnen toenemen blijkt ook uit het feit dat het aantal mensen in Europa dat contactloos betaaltlen  het afgelopen jaar in Europa is verdubbeld. Vaux stelt dan ook dat de vraag niet is of we overgaan op mobiel betalen, maar wanneer. Deze ontwikkeling biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor ondernemers. Vooral de retailsector zal hier de komende jaren de gevolgen van ondervinden. 

Bron: Baaz.nl

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?