Cash en betaalkaarten in 2020 overbodig door slimme devices

De manier waarop we een aankoop afrekenen gaat de komende jaren verder veranderen. De huidige cash en betaalkaarten maken in de toekomst plaats door slimme devices die het betaalverkeer eenvoudiger en veiliger moeten maken.

 

Dat is de verwachting van Visa Europa die onder 12.015 consumenten in Finland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk onderzoek deed naar betaalgedrag. Volgens het onderzoek verwacht 20% van de respondenten in 2020 dagelijks mobiele betalingen uit te voeren. Iets meer dan 50% verwacht dit wekelijks te doen. Op dit moment betalen we vooral kleine aankopen zoals apps en muziek via de mobiele telefoon. Visa verwacht dat dit naar duurdere producten zoals elektronica en kleding verschuift, waardoor ook retailers meer op mobiel betalen moeten gaan inspelen.

Mobiel betalen

De afgelopen jaren is ons betaalgedrag veranderd. Ook al vinden de meeste betalingen nog met contant geld plaats, toch betalen de meeste Nederlanders liever met pin. Daarnaast zijn nieuwe betaaltechnieken snel in opkomst. Zo is contactloos betalen via de smartphone geïntroduceerd en voerde in België de winkelketen Colruyt mobiel betalen in via de speciale app SEQR

Innovatie in manier van betalen

Visa voorziet een kansrijke toekomst voor nieuwe betaaltechnieken en investeert daarom flink in nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen met start-ups in de Fintech-industrie. FinTech organisaties hebben als doel om de financiële sector te innoveren met behulp van de actuele technologische mogelijkheden. Doordat zij gebruik maken van innovatieve technieken kunnen zij hun diensten goedkoper aanbieden en efficiënter en klantgerichter opereren. Dit leidt er nu al toe dat FinTech organisaties snel markt winnen ten koste van traditionele banken.

Smartphone populair voor contactloze betalingen

Jonathan Vaux , Executive Director Mobile Payments and Strategy, voorspelt een omslag naar het gebruik van onder andere digitale portemonnees. Uit het onderzoek van Visa blijkt dat 41% van de ondervraagden hiervoor open staat. Een groot gedeelte van de respondenten (43%) gebruikt bij voorkeur de smartphone om contactloos te betalen. 

Snelle ontwikkeling mobiel betalen

Dat de populariteit van mobiel betalen snel zou kunnen toenemen blijkt ook uit het feit dat het aantal mensen in Europa dat contactloos betaaltlen  het afgelopen jaar in Europa is verdubbeld. Vaux stelt dan ook dat de vraag niet is of we overgaan op mobiel betalen, maar wanneer. Deze ontwikkeling biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor ondernemers. Vooral de retailsector zal hier de komende jaren de gevolgen van ondervinden. 

Bron: Baaz.nl

Andere interessante tips

Onze slimme oplossingen voor zakelijke telefonie

Compleet.nl biedt eigenwijze zakelijke telefonie waarmee jij je bereikbaarheid volledig zelf regelt. Klaar voor de volgende stap? 

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?