Winkelen we binnenkort via Snapchat?

Snapchat is de afgelopen jaren snel in populariteit gestegen. De makers van de app breiden hun ambities uit naar het online shopping landschap. Wat voor invloed kan dit hebben voor jou als ondernemer?

Steeds vaker worden apps ingezet om de consument te bereiken. App-ontwikkelaars spelen daar maar al te graag op in. Ook de makers van het populaire Snapchat begeven zich nu in de online shopping met de investering in de shopping-app Spring.

Snapchat wat?

Snapchat is een razend populaire app die met ongeveer 100 miljoen gebruikers die snel terrein wint binnen het social media landschap. Met de app stuur je als gebruiker een foto of video, die vervolgens 24 uur te bekijken is door de ontvanger. Hierna verdwijnt het bericht voorgoed. Een populaire functie die vooral onder jongere gebruikers veel wordt gebruikt. Zo is maar liefst 85% van de gebruikers tussen de 16 en 34 jaar oud

Nieuwe mogelijkheden via Snapchat

De mogelijkheden van Snapchat gaan inmiddels echter een stuk verder dan enkel foto’s en video’s delen. Zo kun je geld overmaken via Snapcash en biedt de populaire nieuwe functie Snapchat Discover inzicht in het nieuws van aanbieders zoals National Geographic, Vice en CNN. Het verschil met traditionele nieuwskanalen is dat ook het nieuws van deze aanbieders slechts 24 uur beschikbaar is. De app is dus volop in ontwikkeling.

Even een shirtje bestellen via Snapchat

Met de investering in de winkel-app Spring begeeft Snapchat zich nu ook in de bloeiende markt van het online shoppen. De ontwikkelaars zochten nog een laatste investeerder voor de optie van 5,7 miljoen dollar, die nu door Snapchat is ingevuld. Spring biedt de mogelijkheid om mannen- en vrouwenkleding te shoppen in een foto-vriendelijke en visueel aantrekkelijke omgeving en lijkt veel op de weergave van de populaire app Instagram. In de app kun je merken volgen, je laten inspireren door de collecties van designers & trendsetters en  je favoriete items direct in de app bestellen.  

Weergave van de shopping app Spring
 

Helft online aankopen via mobiel

Over de precieze vorm waarin de shopping functionaliteit in Snapchat wordt verwerkt is nog weinig bekend. Een succesvolle integratie van in-app aankopen in de app biedt door het hoge aandeel jonge gebruikers echter volop interessante mogelijkheden voor ondernemers in de mode die zich richten op de jongere doelgroep. Ook met het oog op het toenemende belang van de smartphone in online aankopen. Zo behoort  Nederland tot een van de snelst groeiende M-Commerce markt van Europa en groeit het aandeel van mobiele aankopen in 2018 tot 49%.
 
We zijn benieuwd of Snapchat ook de online shopping functie succesvol weet te maken en welke mogelijkheden (voor ondernemers) de app in de toekomst nog meer achter de hand heeft.

Andere interessante tips

 • Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Mobiel werken: iedereen praat erover, maar hoe regel je dit voor jouw organisatie?

  Met de voortdurende digitalisering van de samenleving is mobiel werken al lang geen unicum meer. Jonge professionals schijnen zelfs een voorkeur te hebben voor een werkgever waar zij mobiel kunnen werken, boven een riant salaris. Toch blijkt er gek genoeg nog nauwelijks beleid voor mobiel werken. Wij helpen je graag op weg met je mobiele bereikbaarheid!

 • Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Meer werkstress door technologie, wat kun je er tegen doen?

  Met alle technologische mogelijkheden zijn mensen bereikbaarder dan ooit. Het is ontzettend verleidelijk om even je mail bij te werken, nog even de resultaten te checken of tóch dat telefoontje van die grote klant nog even te beantwoorden. Voor sommige mensen leidt deze vervaging van werk- en privétijd tot werkstress. Dat kun je echter voorkomen! Wij helpen je graag op weg. 

 • De perfecte koffer voor zakenreizigers

  De perfecte koffer voor zakenreizigers

  Maak jij regelmatig business trips of ben je dagelijks op pad met een hoop spullen in je trolley? Dan is de nieuwe G-RO koffer jouw nieuwe reismaatje die flexibel ondernemen nog gemakkelijker maakt.

 • Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Een goed begin.. 5 tips voor beginnende ondernemers

  Of je nu van jongs af aan al een ondernemersdroom hebt of dat de drang om te ondernemen pas net is ontstaan; voor jezelf beginnen is behoorlijk spannend. Wij helpen je daarom graag bij jou eerste stappen als ondernemer met deze vijf tips voor startende ondernemers.

 • 8 tips om je data beter te beveiligen

  8 tips om je data beter te beveiligen

  De beveiliging van je data is niet alleen essentieel, maar voor MKB-bedrijven soms ook een flinke uitdaging. Daarom hebben we acht tips voor je om de data van jouw bedrijf beter te beveiligen.

 • Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Google gaat mobiel internet stuk sneller maken

  Pagina's op je smartphone die traag of niet volledig laden zijn voor veel mensen een ergernis. En eerlijk is eerlijk, het past dan ook niet meer in het plaatje van onze high tech maatschappij waarin alles snel moet gaan. Google gaat met het open-source project Accelerated Mobile Pages (AMP) de strijd aan met trage content die de online ervaring onnodig vertraagt.

 • Zo gaan topondernemers om met stress

  Zo gaan topondernemers om met stress

  Stress, stress en nog eens stress. Heb jij soms ook het gevoel dat je minder productief bent door stress op de werkvloer? Laat je dan inspireren door de manier waarop deze topondernemers ermee omgaan.

 • Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Productiever ondernemen: haal meer uit je werkdag

  Veel ondernemers denken dat je door de hele dag keihard door te werken het meeste uit je werkdag haalt. Onderzoek van carrièrewebsite The Muse toont echter aan dat dit niet het geval is. Maar hoe haal je dan wel het meeste uit je werkdag? We vertellen het je in dit artikel.

 • Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  Wat betekent Prinsjesdag voor ondernemers?

  De Prinsjesdag van 2015 bracht dit keer goed nieuws en positieve vooruitzichten. Zo zit de economie volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Benieuwd welke gevolgen dit voor jou als ondernemer heeft? Wij hebben de belangrijkste veranderingen op een rij gezet.

 • 3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  3 tips om 24/7 bereikbaar te zijn

  Werk en privé versmelten steeds meer en daardoor vervagen ook de kantoortijden. Het is echter niet voor iedere organisatie weggelegd om 24/7 bereikbaar te zijn. Of toch wel? Hosted telefonie kan dan uitkomst bieden. Wij geven je graag 3 tips om ervoor te zorgen dat geen oproep verloren gaat. Zo is jouw business optimaal bereikbaar voor jouw relaties!

 • 5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  5 vragen om jouw optimale bereikbaarheid in kaart te brengen

  Communicatie kent vrijwel geen beperkingen in tijd of plaats meer.  Het aantal mobiele devices is ongekend hoog.  Ook sociale media zijn door het grote aantal gebruikers nog altijd belangrijke communicatiekanalen. Dit brengt niet alleen talloze mogelijkheden, maar ook verwachtingen met zich mee. We leven in een 24-uurs economie. Iedereen kan altijd en overal bereikbaar zijn.  Maar wil jij dat wel?  Hoe bereikbaar moet jouw organisatie eigenlijk zijn? Wij zetten 5 vragen op een rijtje om daar achter te komen.

Compleet op de hoogte van het laatste nieuws?

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke bereikbaarheid en handige tips voor ondernemers?

Past Compleet bij jou?

In 4 vragen weet je of Compleet bij jouw bedrijf past.